

Dedikodu... Bir kadın, komşularından birisi hakkında bir dedik...
200 Adımda Çocuk Yetiştir... Çocuk yetiştirmek insan inşa etmektir. Bu nedenle ...
ANNELER VE ANNE ADAYLARI!... Arçelik’in gözünde tüm anneler kraliçedir....
Çocuklarınızın Sağlıklı G... Çocuklar, büyüme ve gelişimlerinin büyük bölümünü ...
Kalbi durdu doğum yapınca... Mucize Anne Kalbi durdu doğum yapınca Hayata döndü...
31 haftalık bebek anne ka... 31 haftalık bebek anne karnından sanki çıkmak isti...
Hamilelik boyunca spor yapmak çok yararlı olacaktır. Fakat yaptığınız sporun sizi yormamasına özen göstermelisiniz. Hem ucuz, hem de en kolay spor olan yürüyüşü her gün yapmanız hem sizin kilo almanızı önler hem de kolay doğum yapmanıza fayda sağlar. Uzun ve yorucu yürüyüşlerin size hiç faydası olmaz ve ani hareketlerden, ağır kaldırmaktan kesinlikle kaçınmalısınız.
Hamilelik boyunca alacağınız kilolara dikkat edin. Toplam da 9 ile 13 kilo alımları normal görülür. 20 haftalık gebelik süresince 2-3, 26.haftaya kadar da yine 2-3 kilo alınması idealdir.
Herhangi bir tehlike olmadığı sürece işinize devam edebilirsiniz. Fakat fazla yorgunluk veren işler erken doğuma neden olabilir dikkat edin.
Kısa yolculukların gebeliğe bir zararı yoktur. Uzun yolculuklar da ise iki saatte bir mola verip kısa yürüyüşler yapılması gerekir.
Hamilelik süresince duş almanın hiçbir sakıncası yoktur. Suyun ne çok sıcak ne çok soğuk olmamasına dikkat edilmelidir. Banyo sırasında kayıp düşmemeye özen gösterilmelidir. Yüzme de hamilelikte yapılabilecek en iyi sporlardan biridir.
Kıyafetlerinizi pratik ve rahat olanlardan tercih etmelisiniz. Dar kıyafetler (korse, lastik çorap) kullanılmamalıdır. Topuklu ayakkabılar düşme riski taşıdığı için, düz ayakkabılar tercih edilmelidir.
Gebelik süresince kabızlık yaşamanız normaldir. Kabızlığı aza indirgemek için günlük olarak sebze ve meyve tüketilmeli ve basit günlük egzersizler yapılmalıdır.
Son haftalar haricinde cinsel hayat sınırlandırılmamalıdır. Ancak erken doğum riski varsa ilişkiden kaçınmanız gerekir.
Göğüs ve karın çatlakları için henüz kesin çözümler bulunmamıştır. Ancak çeşitli kremlerle vücut nemli tutularak bu durum aza indirilebilir. Çok kilo alırsanız çatlak olma ihtimali artar.
Diş fırçalamayı asla ihmal etmemelisiniz. 4.aydan sonra diş etlerinde hassasiyet olabilir ve kısa zamanda diş eti iltihabına dönüştürebilir. Bunun için bir bardak suya bir çay kaşığı tuz ve biraz limon sıkılarak hazırlanan karışımla gargara yapılmalıdır. Hamilelikte dişlere cerrahi işlem uygulanabilir.