Gebelikte 33. Hafta
Gebeliğin 33. haftasında bebeğinizdeki değişiklikler, kilosu ve boyu
Gebeliğin 33. haftasında bebeğinizin boyu yaklaşık 43-44 cm'e, ağırlığı ise 1800-1900 gramlara ulaştı. Bu hafta bebeğin içinde bulunduğu amniyon sıvısı miktarı en fazla seviyesine ulaştı, bebeğinizin hareketlerini daha sert hissedebilirsiniz.
Bebeğiniz görebiliyor ve duyabiliyor. Bebeğinizin bu haftaki bir diğer gelişmesi ise baş çapının eskiye oranla daha büyüme sağlamasıdır. Yeni dünyaya gelmiş bebekler gibi zamanlarının çoğunluğunu uykuya ayırırlar.
Bebeğinizin dışarki hayatta nefes alıp vermesini sağlayacak akciğerleri neredeyse gelişim safhasını bitirmiştir. Erken doğum olsa bile tıbbi destek ile bebeğinizin yaşama şansı diğer aylara göre daha fazladır. Bebeğinizi koruyan ve vücudunun ısı dengesini sağlayan cilt altındaki yağlar hızla artmaktadır. Bu son dönemlerde bebeğiniz çok hızlı kilo alabilir.
Bebeğinizin 33. haftada doğum pozisyonunu almış olma ihtimali yüksektir. Eğer kafası aşağıda değilse ters doğum olasılığı yüksektir. Sezeryan doğum yapabilirsiniz.
Gebeliğin bu haftasında bebeğinizin tırnaklarıda iyice uzamıştır. Doğumdan sonra kendisine zarar vermemesi için tırnaklarını kesmeniz gerekebilir.
Gebeliğin 33. haftasında anne adayındaki değişiklikler ve tavsiyeler
Bu haftada bacaklarınıza giren anlamsız kramplar, oldukça büyük göbeğiniz ve midenizdeki yanmalar nedeniyle rahat bir uykuyu özlüyor olabilirsiniz.
Hamileler gebeliğin bu haftalarında idrar kaçırma sorunu yaşayabilirler. Daha önceden anne olmuş adaylarda idrar kaçırma problemi daha yaygındır. Öksürme, gülme, hapşırma yada ağırlığı fazla olan bir şeyler kaldırırsanız hafif bir idrar kaçması yaşayabilirsiniz. Telaş yapmayın çoğu hamile bu son dönemlerde bu problemi yaşamaktadır.
Doğum sırasında ve doğumda kullanılmak amacıyla daha çabuk iyileşmeniz için kan hacminiz epey bir artacaktır. Bu kan hacmi zaten az olan kilolarınıza 1000 gram civarında ekler.
Gebeliğin bu dönemlerinde anne adayları kendilerini daha seksi hissetmektedir. Eşleri de bu konuda hem fikirdir. Bu nedenle doğum anına kadar cinsel ilişkiye girebilirsiniz. Fakat kişisel bir problem olup olmadığı konusunda doktorunuza danışıp onay almanız kesinlikle tavsiye edilir.
Gebeliğinizin son dönemlerinde yeni kontakt lens ve gözlük almamalısınız. Tüm vücudunuz gibi gözlerinizde zorlu bir dönemden geçmektedir. Bu nedenle bu dönemlerde yapılan ölçümler görmeniz hakkında kesin değerlendirmeyi yansıtmayacaktır.
Ara sıra karnınızda hoplamalar hissedebilirsiniz. Sakın panik yapmayın bunlar minik bebeğinizin hıçkırıkları. Bebeğiniz nefes çalışmaları yapıyor.
İPUCU : Haftada 1 veya 2 defa somon balığı tüketmek bebeğinizin beyin gelişimi için oldukça faydalıdır.
Gebelikte 33. Hafta Resimleri
Gebelikte-33.-Hafta-57_221f5.jpg
Gebelikte-33.-Hafta-b7_e98f3.jpg
Gebelikte-33.-Hafta-7b_89614.jpg