Gebelikte 31. Hafta
Gebeliğin 31. haftasında bebekte meydana gelen değişiklikler boyu, kilosu
Dünyaya gelecek bebeğinizin boyu doğuma yakın sürekli uzuyor. 31. haftada boyu 46 cm civarında. Doğum anına kadar sadece 7 cm uzayacak. Bebeğinizin kilosu ise 1.4 - 1.5 kglara erişti. Tartılmak için tartıya her çıktığınızda bebeğinizin kilo aldığını ve geliştiğini hissedeceksiniz.
Hamileliğin 31. haftasında karmaşık sinirsel ve beyinsel gelişmeler daha aktiftir. Bebeğin beyninde bu haftada milyonlar adedinde sinaps oluşmaktadır. Anne karnındaki uyaranlar yardımıyla beyin ve sinirler hızla gelişmektedir. Ortamda bulunan sesler, sizin sesiniz, karnınızdan süzülen ışınlar, hareketleriniz hayati bağlantıların meydana gelmesinde oldukça etkilidir.
Bebeğinizin sindirim sistemi ile akciğerleri tamamıyla gelişimini bitirmiş durumda. Cildinin altında yağ depolanmasından dolayı doğduğunda olacağı ten rengine kavuşuyor.
Gebeliğin 31. haftasında bebeğiniz uzun süreli uyku molaları veriyor, bu uzun süreli uyku molaları sebebiyle hareketli ve hareketsiz durumlarını daha kolay anlayabileceksiniz.
Gebeliğin 31. haftasında annemizdeki değişiklikler
Mide ekşimesi ve hazımsızlık gibi sorunların yanında başka hamilelik belirtileriniz var mı ? Hamileliğinizin 31. haftasında mide ekşimesi probleminiz dahada kötüye gidebilir. Mide yanmasına neden olan büyüyen rahminiz. Mideniz sindirilmesi zor besinleri sindirirken zorlanmakta ve yanma yapmaktadır. Hamileliğinizin bu belirtilerini azaltmak için gün boyunca küçük öğünler yemeli ve ekşimeyi tetikleyen yiyeceklerden kaçınmanız gerekli. Hamilelik sırasında kızarmış ve yağlı yiyecekler, baharatlı yiyecekler, çikolata ve kahve gibi besinler tüketmek midenizde sorunlara neden olabilir. Yemek yaparken ve yemek yedikten sonra kendinize dinlenmek için zaman ayırın. Az kaldı hamileliğiniz bitecek o zaman sıcak bir çikolata ve kahve yudumlayabilirsiniz.
Gebeliğin bu haftalarında nefessiz kaldığınızı farkedeceksiniz. Bebeğin büyümesi gerçekleştikçe ve ciğerlerinize daha fazla baskı yaptıkça, derin derin nefesler almak biraz daha zorlaşıyor. Bu durum sizin veya bebeğin oksijensiz kalması manasına gelmez korkmayın.
Fazla sıvı dokularınızda toplandığından dolayı ayaklarınızda ve ellerinizde hafif ödemler oluşabilir. Bu şişlikleri önlemek için bacaklarınızı yukarı doğru kaldırmak, yatarken sol tarafınıza yatmak, bol bol su tüketmek ve ayaklarınızı destekleyen çoraplar giymek size faydalı olacaktır.
Tüm hamilelik belirtileri can sıkıcı ve rahatsız edici değil bu piskolojiden kurtulun. Karnınız büyüdükçe göbeğinizde öne doğru çıkmaya başladı! Bu çıkıncı rahminiz genişledikçe göbeğinizi ittiğinden kaynaklanmaktadır. Bazı anne adayları bu göbek çıkıntısını çirkin bulmakta ve onu gizlemeye çalışmaktadır. Bizce böyle küçük konular için kafanızı kurcalamayın. Göbeğiniz sevimli görünüyor merak etmeyin.
Gebeliğin bu son haftalarında memelerinizden ön süt sızıntıları meydana gelebilir. Bu sızıntılar dolayısıyla elbiselerinizin kirlenmesini önlemek maksadıyla sütyeninizin içine küçük pamuklu pedlerden yerleştirin.
Gebelikte 31. Hafta Resimleri
Gebelikte-31.-Hafta-c7_abb4b.jpg
Gebelikte-31.-Hafta-10_f31c6.jpg