Gebelikte 32. Hafta
Gebeliğin 32. haftasında bebeğinizde ne gibi değişiklikler olur, kilosu ve boyu
Bebeğinizin ayaklarından başına kadar toplam boyu 43 ile 50 cm arasında, ağırlığı ise 1800 ile 2000 gram arasındadır. Arada değer vermemiz kişiden kişiye değişme ihtimalidir. Bu değerler ortalama değerlerdir.
Bebek cephesinde neler oluyor ? Bebek cephesinde gelişim hızlı bir şekilde devam etmektedir. Bütün organları gelişmiştir. Büyümesi beklenen bebektir. Bu saatten sonra hiçbir şekilde yeni bir organ gelişimi ve oluşumu beklenemez. Erken doğum olduğunda bebeğiniz yaşama özelliğine sahiptir. Yağ ve çeşitli dokular tam büyümediği için kiloları zayıftır.
Bu nedenle en ideal doğum 40 haftalık bebeğin doğumudur. Çünkü 40 haftalık bebek dış ortama daha iyi uyum sağlamaktadır. Erken dünyaya gelen bebeklerde sarılık olma ihtimali yüksektir ve akciğer organının dış ortama uyumu zor olabilir.
Hamileliğin 32. haftasında bebek tam teşekküllü bir fetus olmuştur. Bu hafta itibarıyla bebek doğum pozisyonunu almaktadır. Eğer başla gelecekse başı aşağıda, sırtı sağda veya solda, bacakları ise yukardadır. Bebeğiniz makat gelişi, yan geliş gibi pozisyonlardada olabilir. Ultrason ile bebeğinizin dünyaya geleceği pozisyonu bu haftada görmeniz mümkündür.
Gebeliğin 32. haftasında bebeğinizin son gelişmeleri tamamlanmaktadır. Kirpikler, kaşlar ve saçları olması gereken duruma yaklaşmıştır. Vücudunun ısısını korumak için çıkan kılların çoğu zamanla dökülür ancak belki omuz ve sırtlarda doğum sonrasında biraz kalabilir. El ve ayak tırnaklarıda gelişmesini tamamlamıştır.
Gebeliğin 32. haftasında annemizdeki değişiklikler
Rahminizin neredeyse tamamı bebek ile kaplı. Sinir uçlarınız bütün aksiyonları hissettiğinden bebeğinizin varlığını tam anlamıyla anlayacaksınız. Gebeliğin bitmesine yakın aylarda bebeklerin hareketlerinin azalmasının olağan olduğunu söyleyenler olabilir, fakat bu gerçek bir bilgi değildir. Şayet bebeğin hareketlerinde azalma olursa hekime başvurmanız tavsiye edilir.
Gebeliğinizin sonlarına geldiğiniz için belinizdeki baskılar artacaktır. Bu ağrılarınız nedeniyle uyku uyumakta ve eğilip kalkmakta zorlanabilirsiniz. Bu gibi durumlarda hekiminize danışmanız gerekir. Çünkü bir anda beliren bel ağrıları erken doğuma neden olabilir.
Vücudunuzdaki bulunan kaslar esneyerek doğum anına hazırlık yapabilirler. Belli aralıklar ile rahim kaslarınızın toplanıp ya da sertleşebilir. Bunlar doğum anı için pratik kasılma haraketleridir. Bu geçici kasılmaların gerçek doğum kasılmaları olmadığını anlamak için pozisyonunuzu değiştirin hareketlenin yürüyün. Eğer kasılmalar durursa geçici pratik kasılmalar yaşıyorsunuzdur. Teleşlanmaya gerek yoktur.
Anne adayımız gebeliğinin bu haftasında günlük alması gereken kalori miktarı 300dür. Fakat kalitesiz besinler ile kalitesiz kaloriler almayınız. Gereği olmayan besinlerle gebeliğinize bir faydanız olmaz. Meyveler, sebzeler, tahılı tam besinler ve bakliyatlar bu hafta içinde tüketmeniz gereken besinlerdir.
Gebelikte 32. Hafta Resimleri
Gebelikte-32.-Hafta-8b_eb9e4.jpg
Gebelikte-32.-Hafta-41_10ca6.jpg
Gebelikte-32.-Hafta-7d_bf7ba.jpg