Gebelikte 27. Hafta
Gebeliğin 27. haftası ikinci 3 aylık döneminin sonu, üçüncü 3 aylık dönemin başlangıcıdır.
Hamileliğin 27. haftasında bebekteki değişiklikler boyu,kilosu
Bebeğinizin boyu baş kısmı ile poposu arası 24 cm, ayaklarına kadar ise 37 cm'ye kadar uzadı. Kilosu ise 0,9 ile 1 kg arasında. Verdiğimiz bu değerler ortalama değerlerdir. Bebekten bebeğe göre biraz az veya fazla olabilir.
Bebeğinizin beyin hücreleri hızla gelişmekte. Size bir müjdemiz var bebeğiniz sizin sesinizi artık tanıyor olabilir. Onunla konuşup anlaşın. Sevdiğinizi söyleyin onu özlediğinizi söyleyin. Biraz dikkatli bakın parmağını emdiğini göreceksiniz. Akciğerleri tam olarak gelişmesini tamamlamadı fakat erken doğum gibi bir durum olursa doktorların yardımı ile nefes alıp verebilecek.
Karnınızda hafif çaplı hareketlilik hissi duyabilirsiniz . Bu durumun manası doğacak olan bebeğinizin hıçkırığından dolayı. Merak etmeyin bebeğiniz hıçkırmaktan rahatsız olmuyor, sizde rahatsız olmayın onu hissetmenin ve hamileliğin tadını çıkartın.
Doğacak bebeğiniz yirmiyedinci haftasında hızlı bir şekilde gelişiyor ve derisinin alt kısmında ve yaşamasını sağlayacak organların çevresinde mühim bir yağ tabakası meydana geliyor. Doğacak bebeğiniz bundan sonra çok zayıf değil, yağ tabakası onu oldukça toplu gösteriyor.
Hamileliğin 27. haftasında annemizdeki değişiklikler
Bu haftada bilhassa solunum ve buna bağlı olarak uyku sorunları yaşamanız olasıdır. Bilhassa uzandığınız yada uykuya daldığınız sırada nefes almakta zorlanabilirsiniz. Rahat nefes almanız için çift yastık kullanmanız tavsiye edilir. Böylece siz rahat nefes aldığınızda bebeğinizde rahatlayacaktır.
Bebeğinizin kilosu arttığı için onu taşımakta zorlanıyor olabilirsiniz. Bu yüzden kendinizi oldukça yorgun hissetmeniz doğaldır.
Gebeliğin 27. haftasının en can sıkıcı belirtisi bebeğiniz büyüdüğü için mesanenize yani idrar kesenize uyguladığı basınç olacaktır. Sırf bu yüzden 10 dakika boyunca tuvalette zaman geçirebilirsiniz.
Gebeliğin bu haftalarında bacak krampları yaşayabilirsiniz. Güzel bir uyku uyamak istediğinizde bacak kramplarınız uykunuzu zehir edebilir. Gebelik uzmanları bu krampların suçlusunu rahim olarak görmektedir fakat kesin nedeni bilinmemektedir. Nedeninin kalpten bacağınıza giden kan damarlarının rahim tarafından engellediği düşünülerek bacak krampların yaşandığı varsayılır. Bu krampları engellemek zor olabilir fakat azaltıp güzel bir uyku çekmek sizinde hakkınız. Yatağa yatmadan 1-2 saat önce baldır kaslarınızı gerdirme egzersizleri (örneğin bacağınızı gerdirip geri çekerek) uygulayın ve sol yanınıza doğru yatın.
Göbeğinize dikkatli baktığınızda linea çizgisini görebilirsiniz. Ama telaşlanmayın bu çizgi gebelik sonlandıktan sonra kaybolacaktır. Hamileliğinizin işareti olarak düşünün ve tadını çıkarmaya bakın.
Gebeliğinizin 27. haftasında karnınızın üstünde karıncalar geziyormuş gibi bir kaşıntı hissedebilirsiniz. Bu kaşıntı hissi karın derinizin altında bulunan liflerinin esnemesinden kaynaklanmaktadır. Buştan çıktıktan sonra karın bölgenize nemlendirici kullanmanız tavsiye edilir. Cildinizi kurutan sabun ve benzeri şeylerden sakınınız.
Gebelikte 27. Hafta Resimleri
Gebelikte-27.-Hafta-bd_5e0a1.jpg
Gebelikte-27.-Hafta-8a_7b5a5.jpg
Gebelikte-27.-Hafta-67_582a3.jpg
Gebelikte-27.-Hafta-e8_4801d.jpg