Hamileliğinizin 10. haftasında sizde ve bebeğinizde meydana gelecek değişiklikleri merak edenler.

Bundan sonra bebeğiniz 4-5 cm büyüklüğünde ve embriyo olarak adlandırılmıyor o bundan sonra bir fetus oldu. Dolayısıyla sizde var olan değişim ve gelişmelerde aynı ritimde devam ediyor. Sizde var olan en büyük değişimler içerisinde bilhassa göğüslerde yaşanan hassaslık baş göstermekte olup bilhassa penyeden yapılmış sütyen kullanılması sizin için oldukça yararlı olacaktır. 10. hafta itibarıyla artık yürüyüşlere rahatlıkla başlayabilirsiniz.

10. haftada bebeğimde ne gibi değişiklikler oldu

Bundan sonra bebeğinizin bütün organlarının bir şablon halinde bittiği ve artık büyük birşey olmadıkça düşme riskinin fazla olmadığı 10 haftalık hamilelik dönemindeyiz. Onuncu hafta bebeğin ağzının içinin bütün boşlukları ayrıntılı, detaylı ve şiddetli bir şekilde kan pompalıyor. Vücuttaki tüm organlar şeklini aldığına göre artık kalp bebeğinizin çalışan tüm organlarına dikkatli bir şekilde kan pompalamaya başlamıştır. Kalbin kan pompaladığı ırganları güzel bir şekilde gelişmesini sürdürmektedir. Geçen hafta göz retinası iyice belirginleşen bebeğinizin bu hafta ise merceklerinin oluşumu başlar. 10. hafta gebelikte beyindeki hücreler ve tırnaklarının oluşması yavaş yavaş başlamıştır. Hamilelikte 10 haftada süper bir gelişim meydana gelir.

Bu haftaya kadar doğmamış bebeğinizin bağırsaklarının hepsi dışarıda idi. 10 haftalık gebelikte doğmamış bebeğinizin bağırsakları göbeğinin iç kısmına dosdoğru yerleşir. Kulakları ise gelişmeyi sürdürürken kulakta oluşan dengeyi sağlayan denge sıvısı ise oluşmaya başlamıştır. Bu sıvı/akışkan doğmamış bebeğinizin doğumundan bu yana bütün hayatı boyunca mühim ve aktif bir sıvıdır.

On haftalık gebelikte bebeklerin eşey organları oluşmaya başlar. Bebeğiniz erkek ise doğmamış bebeğinizin testisleri oluşmaya başlamıştır. Anında testesteron hormonları da aktif hale gelmiştir. Bebeğinizin davranışları amniyon sıvısının içinde de dalgalar oluşturur. Doğmamış Bebeğinizin etrafında ki sıvı/akışkan sebebi ile doğmamış bebeğinizin hareketlerini hala daha anne adayı hissedemez.

Tahmini 10. Hafta Hamilelikte Kilo Alımı

Kilo alma miktarı kadından kadına ve benzer annelerde gebelikten gebeliğe mühim değişiklikler gösterir. Hamilelikte alacağınız toplam kilo miktarının en mühim belirleyicisi hamile olmadan önceki kilo durumunuzdur.Eğer sağlıklı beslenmenize rağmen umulandan daha çok kilo alıyorsanız bu daha çok suyun vücudunuzda tutulumuna bağlıdır. Doğum sonrası bu kilolardan kurtulmanız kolaydır. Hamilelikte hiçbir zaman diyet yapmayın.Bu aşamaya kadar hiç fazla kilo almamış olsanız (hatta kilo bile vermiş olsanız) bile önümüzdeki haftadan bu yana haftada yaklaşık 450 grlık bir kilo artımı olabilir.