Söz konusu sağlık olunca önlem almak için hiçbir zaman geç kalmamak gerekir.

Sağlıklı olmak belli bir döneme ait bir olgu değildir. Dünyaya geldiğimizden beri sağlıklı yaşamak konusunda bir şeyler muhakkak yapılmıştır. Konu sağlık olunca kalp sağlığı çoğunlukla ilk akla gelen organ olur.

Kalp sağlığı sadece biz yetişkinleri dikkat etmesi gereken bir şey değildir. Bu bebeklik döneminden itibaren titizlikle üzerinde durulması gereken bir şeydir. Kalp rahatsızlığı birden oluşan bir durum değildir. Bir süreç dahilinde gelişir. Durum böyle olunca bebeklerin de kalp sağlığını korumak için düzenli bir program uygulamak gerekir.

Bebeğin kalp sağlığı için de onun bulunduğu ortamda sigara içmemek ve hatta mümkünse evde hiç sigara içmemek en isabetli davranış olacaktır. Eve gelen diğer insanları da bu konuda uyarın. Onlar da buna özen göstersinler. Bunu istemek sizin en doğal hakkınızdır. İnsanların kendi kişisel zevkleri için bebeğinizin sağlığını tehlikeye atmalarına izin vermeyin. Diğer yandan bebeğinizi de büyüdükçe bu konuda bilinçlendirin.

Sağlıklı bir yaşam için spor çok önemlidir. Kendiniz spor yapmayı alışkanlık haline getirin ve bebeğiniz büyüdükçe ona bu alışkanlığı kazandırmaya çalışın. Yiyeceklerde şeker ve tuzu azaltın. Bu iki madde birçok rahatsızlığa yol açabilmektedir. Onun için bebeğinizi şekerden uzak tutun. Yemeklerde de tuzdan uzak durun. Kilosuna dikkat edin. Aşırı kilolu bebek ilerde düzelmezse potansiyel bir kalp hastası demektir.

Bebeğinizin sağlık kontrollerini düzenli olarak yaptırın. Bu kontroller olası rahatsızlıklar için de önlem almanızı sağlayacaktır. OMEGA 3 yönünden zengin gıdaları tercih edin. Balıklarda bundan bolca vardır. Doymuş yağ oranı düşük gıdaları tercih edin. Genetik faktörler de önemlidir. Bazı ailelerde kalp, yüksek tansiyon, kolesterol çok görülebilmektedir. Eğer böyle bir aile geçmişiniz varsa bebeğin hem düzenli kontrollerini yaptırmanız gerekir hem de sağlıklı beslenme alışkanlığını kazandırmanız gerekir. Bu da ilerde çocuğunuzun kalp rahatsızlığı riskini azaltacaktır.