Hamile olan bayanların bir çoğunun aklına acaba bebeğim ilişkiye girdiğimde kötü etkilenir mi sorusu geliyor.

İlk 3 aylık olan dönem içerisinde bebeklerin tat alma, koku alma ve dokunma duyuları gelişiyor. 24. haftadan sonra kulak gelişmeye başlıyor ve bu sayede işitme duyusu gelişmeye başlıyor. 32. haftadan doğuma kadar olan sürede gözler ve görme duyusu gelişiyor. Ancak gebelik süresinde bu duyulardan kullanılmayanlar var. Dokunma duyusu bebeğin plesanta ve diğer yapıları hissebilmesi için kullanılıyor. Koku ve tat alma duyuları amniyon sıvısının tadını ve kokusunu alabilmekte kullanılıyor. İşitme duyusu dışarıdan alınan sesleri algılayabilmek için kullanıyor. Bunların her biri kullanılırken bir tek görme duyusu içeride kullanılmıyor. Bulunduğu ortam karanlık oluşundan dolayı bazen ultrasonda gözlerini açıp kapattığını farketsek bile bu gördüğü anlamına gelmiyor.

Anne ve baba adayı birlikte olduklarında doktor tarafından herhangi bir tehlikeli duruma karşı kısıtlama getirilmediyse bebek açısından kötü bir durum bulunmuyor. Bebek birliktelik esnasında rahimde titreşimler hissebilir. Ancak bu durum kesinlikle bebekte doğumdan sonra ruhsal bir sorun oluşturmaz. Diğer yandan anne adayı ilişki sonunda mutlu olduğu zaman salgıladığı mutluluk hormonu adı verilen endorfin salgısı ile bebekte kendisini mutlu hisseder.

Kısacası bebeğiniz kesinlikle cinsel ilişki esnasında zarar görmez ve strese girmez. Ancak hamilelik süresince doktorunuzun talimatlarını uygulamalı kontrollerinizi aksatmamalısınız.