

Dedikodu... Bir kadın, komşularından birisi hakkında bir dedik...
200 Adımda Çocuk Yetiştir... Çocuk yetiştirmek insan inşa etmektir. Bu nedenle ...
ANNELER VE ANNE ADAYLARI!... Arçelik’in gözünde tüm anneler kraliçedir....
Çocuklarınızın Sağlıklı G... Çocuklar, büyüme ve gelişimlerinin büyük bölümünü ...
Kalbi durdu doğum yapınca... Mucize Anne Kalbi durdu doğum yapınca Hayata döndü...
31 haftalık bebek anne ka... 31 haftalık bebek anne karnından sanki çıkmak isti...
Rahimin iç kısmını kaplayan en içte yer alan tabakaya endometriyum adı verilir. Bu tabakada meydana gelen enfeksiyona endometrit denir. Endometrium tabakası adet kanamasını oluşturan tabakadır. Adet döneminde kanayan ve dökülen endometriyum tabakası regl kanamasını meydana getirir. Mikroplar rahim ağzındaki bulunan açıklıktan rahim içine doğru ilerleyerek endometrit enfeksiyonuna neden olurlar. Bu mikroplar kan yoluyla da bulaşabilmektedir.
Endometrit gebe olmayan bir kadında olabileceği gibi gebelik sonrasında, Hamile bir bayanda görülebilen endometrit enfeksiyonu, gebe olmayan, düşük yada kürtaj geçiren bayanlarda da görülebilmektedir.
Endometrit enfeksiyon rastlanan hasta için yapılması gereken ilk şey enfeksiyona sebep olan asıl nedeni bulmak gerekir. Bakteri enfeksiyonundan meydana gelen endometrit için antibiyotik tedavisi uygulanabilir. Şayet enfeksiyon iyice yayılmışsa cerrahi müdahale ile alınması gerekir.
Endometrit çok az bir ihtimalle kendiliğinden geçse de rahim ve yumurtalık içine kadar hatta karın boşluğunda bulunan en derin katlara kadar bulaşabilmektedir.