Bebekleri banyo yaptırırken aşağıdaki önerilere kulak verirseniz banyonun daha eğlenceli olmasını sağlayabilirsiniz.

1- Bebeği banyo yaptırmadan önce gerekli olan tüm malzemeleri elinizin ulaşabileceği bir yere alın. Yavrunuzu banyoya soktuğunuz zaman birşey gerektiğinde onu suyun içinde bırakmak oldukça tehlikeli olacaktır.

2- Bebeklerin vücutları yetişkinlere nazaran oldukça hassastır. Hafif bir hava akımı bile onların hasta olması için yetecektir. Bu nedenle duş aldığı odanın kapısının ve penceresinin kapalı olduğuna dikkat edin.

3- Bebeklerin duş alacağı suyun ısısı da oldukça önemlidir. Ne çok sıcak ne de çok soğuk su bebekler için zararlıdır. Bu nedenle en uygun ılık sudur.

4- Bebeğin duş alacağı suyun çok fazla köpürtülmemesi gerekir. Suyun içinde devamlı hareket edeceği için gözlerinin içine köpük kaçıp yanma ihtimali oldukça yüksektir.

5- Banyo yaptırdığınız küvetin köşelerine havlu yada kaymaması için özel aparatlardan koymanız gerektiğini aklınızdan çıkarmayın. Ayrıca koyduğunuz bu havlular, sizinde gerektiğinde ellerinizi kuralamanız ve dayanmanız için oldukça yararlıdır.

6- Bebeklerin duştan sonra güzelce kurulanıp, hemen giydirilmesi gerekir. Bebeğin vücudunun ıslak ve nemli kalması onun üşütüp hasta olmasına neden olacaktır.

7- Uyku saatinden önce akşamları yapılan duş daha iyidir. Çünkü bebeğinizin karnı tok olacak ve banyo yapmaktan oldukça zevk alacaktır. Ancak dikkat etmeniz gereken bir nokta yeni emzirilmiş bebek hemen banyo yaptırılmamalıdır. Çünkü yapılan hareketler neticesinde bebeğin kusmasına sebep olabilirsiniz.