Çocuk sahibi olmaya karar verdikten sonra gebelik şansını artıracak bazı önlemleri de almakta fayda vardır.

Çocuk sahibi olmaya karar verdikten hemen sonra hamilelik şansını artıracak bir takım önlemleri de almakta yarar vardır.

Aşağıda hamilelik şansını artıran hususları inceleyebilirsiniz.

1. Hamilelik şansını artırmak için sağlıklı bir hayat önemlidir. Sağlıklı bir hayat için ve sağlıklı bir hamilelik ve bebeğe göre olarak sigara içilmemesi şiddetle tavsiye olunan bir husustur. Gerek hamilelik öncesinde gerekse de hamilelik döneminde sigara içmek bebeğin sağlığına kritik zararlar verebilir .

2. Kafein alımı mümkün olduğunca azaltılmalıdır. Bu amaçla çay, kahve, neskafe ve soda buna benzer içeceklerin tüketimini azaltmak gerekir. Bunun yanı sıra aşırı derecede çikolata tüketimi de hamilelik şansını azaltan bir etkendir.

3. Normal kiloda olmak da mühim bir husustur. hamilelik döneminden önce şişmanlık ve zayıflık vücut fonksiyonlarını bozarak gebeliğe engel olabilmektedir . hamilelik döneminden önce vücut kitle indeksinin normal seviyede olmasına dikkat etmek gerekir.

4. hamilelik şansını artırmak amaçlı hamilelik döneminden önce beslenme şeklini de buna yönelik düzenlemek gerekir. Sebze ve meyve ağırlıklı beslenmek, yağlardan uzak durmak, naturel gıdalardan beslenmek, işlenmiş besinleri tercih etmemek hamilelik şansını artıran ana beslenme kurallarıdır. Ek Olarak kan şekeri ve kan basıncı seviyeleri de normal düzeylerde olmalıdır. Aksi halde hamile kalmayı zorlaştıracaktır.

5. Folik asit alımına şuan başlanmalıdır. Eldeki bilimsel bilgilere yönelik folik asit alımına hamilelik döneminden önce başlanması hamile kalmayı kolaylaştıran bir etkendir. Dolayısıyla doktor tavsiyesiyle folik asit takviyesi alınabilir ve folik asit bulunan besinler tüketilebilir.

6. Stresten uzak durmak da hamilelik şansını artırmaya destekçi olacaktır. Bilhassa bir işte çalışan bayanlar bilhassa daha çok stres hali yaşıyor olabilirler. Bu vaziyette stresi daha az olan bir işte görev yapmak , iş yükünü azaltmak buna benzer önlemler alınabilir. Diğer yandan stres azaltıcı aktivitelerle uğraşmak da harika bir çözüm olabilmektedir .Tabi erkekler de eşinin doğurganlığını olumlu yönde etkilemek amaçlı bir takım önlemler alabilirler.

Aşağıdaki uygulamalar faydalı olacaktır.

1. Süt içmek, yoğurt yemek ve çinko tarafından zengin besinler tüketmek eşin hamile kalma şansını artırabilecek beslenme önerileridir.

2. Sigara içilmemeli ve alkol bulunan içecekler tüketilmemelidir.

3.  Dar pantolonlar giyilmemelidir. Ek Olarak saunadan ve küvette ısısı yüksek banyodan kaçınılmalıdır. Bunlar erkekte sperm üretimini aksi yönde etkileyebilir .