Bebekler için en iyi besinin anne sütü olduğu bilinen bir gerçek ama son yapılan bir araştırmada anne sütünün bebeğin sindirim sistemi açısından da faydalı bakteriler içerdiğini gösterdi.

Bu bakteriler sindirim sisteminin yanı sıra bağışıklık sistemini de destekliyor... Ayrıca bağırsak hastalıklarını önlemede de önemli bir rol oynuyor. Zürih'te bir enstitüde çalışmayı yapan Profesör Cristophe Lacroix, "Annenin bağırsaklarındaki faydalı bakterilerin, bağırsaklardan memeye yolculuk ettiğini öğrenmek bizi heyecanlandırdı. Anne ve bebeğin bağırsaklarında bulunan faydalı bakteriler bebeğin bağışıklık sistemi açısından büyük önem taşıyor." dedi.

Bilim adamları annenin bağırsağındaki bakterinin, sütüne geçmeyi nasıl başardığını bilmese de kesinlikle anne ve bebekteki faydalı bakterilerin aynı olduğundan emin. Japon bilim adamlarının da kısa bir süre önce yaptığı araştırmaya göre anne sütü çocukların obez olma riskini 8 yaşından itibaren yarı yarıya azaltıyor. Ayrıca çocukların "fazla kilolu" olma riski de anne sütü sayesinde yüzde 15 düşüyor.