Anne karnında müzik dinleyen çocuk fiziksel, zihinsel ve sosyal açıdan diğer çocuklara göre daha mutlu, sağlıklı ve matematik zekası gelişmiş olur.

Çocuk anne karnında müzik dinlediği zaman bu ona ninni gibi gelir ve müziğe alışmış olur. Müzik dinletilmeye doğumdan sonrada devam edildiği sürece bu çocuğun ritim duygusunu geliştirir.

Gelişen ritim duygusu çocuğun hareketlerinde farkedilir. Örneğin; müzik çaldığında ona göre hareket eder, alkışlar ve yaşı ilerledikçe müziğe uygun dans etmesini öğrenir. Buda çocuğun küçük kas ve motor kaslarının harekete geçmesini ve fiziksel açıdan güçlenmesini sağlar. Müzik dinleyen çocuk daha sonra ki yaşlarda diğerlerine göre daha sosyal, aktif ve ruhsal açıdan da sakin olduğu gözlenmektedir. Müziğin aynı zamanda çocukların matematik zekalarını da geliştirdiğini matematik derslerinde daha başarılı olduklarını söyleyebiliriz. Çocuklara doğumdan sonrada da müzik dinletilmesi ve şarkılar öğretilmesi önemlidir. Bunların çocuğun dil ve kulağı gelişiminde etkisi fazladır. Şarkı söyleyen çocuk daha fazla kelime haznesine sahip olur ve konuşmaları da daha akıcı gelişir.