Çocuklarınızın ile birlikte güvenli bir yolculuk yapmanızı sağlayacak altın kurallara mutlaka kulak verin.

Seyahat sırasında çocuklarınıza rahat bir ortam hazırlamak hem yolculuğun daha rahat geçmesi hemde çocuklarınızın daha güvenli yolculuk yapması açısından son derece önemlidir. Aşağıda sizler için derlediğimiz altın kurallar sayesinde yolculuğunuz daha keyifli bir hal alacak.

Mutlaka çocuk koltuğuna kemerini bağlayıp oturtun!

150 cm'den kısa olan çocukların yolculuk sırasında çocuk koltuklarına oturtulması artık ülkemizde de zorunlu bir hal almıştır. Hem bu yüzden hemde daha sağlıklı bir yolculuk için çocuğunuzu uygunluğu onaylanmış çocuk koltuğuna oturtmanız gerekir. Hareket etmeden önce çocuğunuzun güvenli bir şekilde bağlanmış olduğunu mutlaka kontrol edin. Çocuk koltuğunda oturmanın ne kadar güvenli bir şey olduğunu ona izah edin.

Uyku saatlerinde yola çıkın!

Akşam vakitlerinde yola çıkmak yolculuğun daha rahat geçmesi için önemli bir ayrıntıdır. Çünkü yolculuk sırasında uyuyan çocuk her zaman seyahatin daha kolay ve rahat olmasını sağlar. Düzenli uykusu olmayan çocuklar içinse en ideal yola çıkma zamanı yemek yedikten 1 saat sonradır. Yolculuk sırasında mola vereceğiniz yerleri iyi seçin.

Yaz aylarında güneşlik takın!

Yolculuk sırasında özellikle yaz aylarında güneşin zararlı etkilerinden çocuğunuzu korumak için güneşliğin gerektiğini unutmayın. Çocuklarınızın daha rahat ve kaliteli yolculuk yapmasını sağlayacak güneşlikler önemli bir ayrıntıdır.

Hava geçiren rahat giysiler giydirin!

Yolculuk sırasında çocuğunuzun üzerindeki giysilerin %100 pamuktan hava geçirme özelliği olan kumaşlardan üretilmiş olmasına dikkat edin. Bunun yanı sıra giysilerde bulunan lastiklerin gevşetin.

Çocuklarınızı arkada yalnız bırakmayın!

Yolculuk sırasında sürücünün yola odaklanması hayati önem taşır. Sürücünün arkada çocukların ne yaptığını kontrol etmek için arkasına bir anlık dönmesi veya dikiz aynasından bakması dikkatini dağıtacağı için kaza riskini arttıracaktır. Bu nedenle yolculuk sırasında mutlaka arka tarafta çocukların yanında yetişkin birinin bulunması gerekir.

Çocuklarınızı eğlendirin!

Özellikle uzun yolculukların daha sakin bir şekilde geçmesi için çocuklarınızın eğlendirilmesi son derece önemlidir. Yumuşak özelliğe sahip oyuncaklar ile oyalanması sağlayın. Kesinlikle ağır ve keskin oyuncaklar yolculuk sırasında arabada bulundurmayın. Çocuklar için hazırlanmış özel cdler veya kitaplar ile yolculuk sırasında onların sıkılmasını önleyebilirsiniz.

Eşyalarınızı önem sırasına göre yerleştirin!

Çocuklar ile yapılan seyahatlerde eşyaların yeri önemli bir ayrıntıdır. Acil gerekebilecek eşyaları en son yanınıza alın! Çocuk bezi, oyuncakları, ıslak mendil, yiyecek ve içecek gibi eşyaları kolay ulaşabileceğiniz yere koyun.