Çalışan annelerin en büyük sorunlarından biri de kreş mi yoksa bakıcı mı sorusunun cevabıdır.

Bu sorunun kesin bir cevabı bize göre yoktur. Fakat bu yazımızın başlığından da anlayacağınız üzere 1 yaşından büyük heyecanlı ve aktif çocuklar için kesinlikle kreş önerimizdir. Fakat seçeceğiniz kreşin eğitimli ve tecrübeli öğretmenler ile yöneticiler tarafından çalıştırılıyor olmasıda önemli bir noktadır.

  • Kreş ortamında çocuğun toplumsal ilişkileri daha hızlı bir şekilde gelişir çünkü sık sık farklı çocuklar ile birliktedir. Bakıcının başka çocukları bir araya toplayabilmesi için oyun grupları meydana getirmesi veya bunlara katılması gereklidir. Bunu yapmakta fazladan bir efor gerektirir.
  • Kreşe giden çocuklar devamlı olarak başka çocuklar ile birlikte etkileşim halinde oldukları için paylaşmayı daha kısa bir süre içinde öğrenirler. Dünya üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda başkaları ile birşeyler paylaşan ve vakit geçiren çocuklar 2 yaşında yakalandıkları paylaşmayı istememe sendromundan çok kolay bir şekilde kurtulurlar.
  • Çocuklar için kreşlerde enerjisini atabilecekleri çeşitli alanlar yer alır. Kreşlerde oyun odası, parka gitme vakitleri ve dansetme saatleri bulunmaktadır. Bakıcının tüm bunları bir gün içerisinde düzenli bir şekilde uygulaması pekte olası değildir.
  • Kreşte bulunan öğretmenlerin genel olarak bakıcılara nazaran daha eğitimli olmaları, onların çocuklar ile doğru iletişim kurmalarını sağlar. Fakat çocuklarla ilgili bir eğitim alan ve okuyan bakıcılarda öğretmenler kadar bilgilidir.
  • Çocuklar kreş ortamında yemek ve uykunun yalnızca evde yapılan işler olmadığını öğrenirler. Böylece seyahate çıktığınız zaman çocuk yeni ortamında huysuzlanmaz ve daha kolay uyum sağlar.